duminică, 23 august 2015

Iar zuchinni.


Iar zuchinni. Mda. Iar, pentru că mie îmi place mult de tot verzișorul ăsta, iar în următoarele săptămâni nici nu o să coste mulți verzișori, așa că... uite încă o rețetă în care dovlecelul e star!
Co-starring: porumbul dulce.
Toată acțiunea are loc... în niciun caz în tigaie, sfârâind într-o tonă de ulei încins care prezice colăcei pe talia voastră și mult surplus de grăsime pe șolduri.
Acțiunea are loc în cuptor.
Pe o hârtie de copt curată și fără pic de grăsime.

Haideți deci să mergem către actul 2 al poveștii, unde prezentăm actorii din filmul ăsta care o să își mute acțiunea, foarte curând, în stomacul fiecăruia dintre voi.

 
Ingrediente:
  • 1 zuchinni de 400 - 500 grame
  • 1 conservă de porumb dulce de 300 grame net
  • 150 de grame de cașcaval
  • 100 grame de făină
  • 2 ouă mari
  • un pic de oregano, busuioc, usturoi granulat
  • puțin piper și puțină sare

 
 Metoda:

1. Spală și curăță zuchinni-ul. 
E în regulă dacă mai râmân dâre subțiri de coajă.
Dar să nu fie mai mult de 20%, 
ca să nu amărască prea tare preparatul.
Dă-l pe răzătoarea mare pe zuchinnel și presară sare.
Apoi lasă-l 10 minute.
Scurge excesul de apă din zuchinni
(cu mâinile sau într-un prosop).


2. Scurge lichidul din conserva de porumb
și scoate boabele de acolo.
Toarnă-le apoi peste zuchinni.


3. Adaugă făina și cașcavalul ras.
Plus condimentele.


4. Sparge ouăle în bolul cu restul chestiilor 
și amesteca bine cu mâna.

 
5. Formează niște gogoloaie în mână, 
apoi turtește-le, formând vreo 10 - 12 
pancakes (clătite americane).
Poți alege să le prăjești în tigaie,
sau, așa cum recomand eu,
să le coaceți în cuptor, pe hârtie de copt.
Cuptorul ar trebui să fie preîncins, 
bineînțeles.


Un altfel de pancakes.
Deloc dulci.
Dar ideea perfectă pentru un mic dejun
sățios, gustos și sănătos.


Mie mi-au ieșit 9 bucăți uriașe, dar le puteți face
mai micuțe.
Asta e o chestiune de preferință.

În orice caz, le recomand pentru orice masă 
a zilei, eventual cu un pic de iaurt grecesc
și/sau niște mujdei de usturoi.


Nu durează mai mult de 10 minute prepararea, 
iar în cuptor vor sta cam 1h maxim.
Depinde foarte mult de tipul de cuptor pe care îl folosiți și
de temperatura la care alegeți să le coaceți.
Va trebui să le verificați cam la 20 de minute așa.
Iar când este rumenă partea de jos,
întoarceți-le și lăsați să se rumenească și cealaltă parte.
Desigur, dacă le prăjiți în ulei nu durează mai mult de
15 minute cu totul
(pe o parte și pe alta).
Dar am zis:
Sfatul meu este:
Go with the oven, baby!


Atât.
Gata.
Închei cu clasicul pupic de Gâză.
Și vă doresc o săptămână...
cu mult gust!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu