luni, 17 august 2015

Nectarina de revenire


Mda, oameni... Gâză is back!
Și am sacul plin cu rețete rapide și ușoare care mai că se fac singure și nimic altceva! O vară corporatistă (plus activitățile extra) și prea puțin timp liber. Așa se face că a trebuit să încep să minimizez timpul alocat gătitului. Mâncare cât mai ușoară și cu puține ingrediente.
Asta este, mai nou, deviza din bucătăria Gâzei.

Așa căăă... haideți să reîncepem în forță bucătăreala, și să pregătim ceva dulce și rapid. Așaa.. foarte de vară și extrem de light.



   Ingrediente:
  • 2 nectarine mai mari
  • 2 lingurițe de zahăr brun
  • un pic de unt
  • o linguriță de miere
  • 4 biscuiți
  • 200 grame de ricotta
  • 100 gr iaurt cremos
  • 100 grame feta/branza de capra
 
Metoda:
1. Spală nectarinele, taie-le în jumătăți, îndepărtează sâmburele.
Unge fiecare jumătate cu un pic de unt și presară zahăr brun.
 

2. Pune jumătățile pe grill cu fața tăiată în jos și lasă-le vreo 20 de minute.


3. "Freacă" ricotta, cu brânza de capră (sau feta) sfărâmată și cu iaurtul până obții o cremă.
Poți folosi și mixerul/mixerul vertical, dar foarte puțin și la viteză mică.
Cu o seringă pentru ornat pune crema peste nectarinele coapte.
Adaugă un pic de miere și biscuit sfărâmat.


Nu ai de depus mai mult de 10 minute de efort.
Și într-o jum de oră ai un desert fantastic cu care să te delectezi într-o după-amiază de august.
Așadar, dă-i o șansă!
Și haide să sărbătorim cu nectarine reîntoarcerea Gâzei în Oceanul Internet.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu