Ce vă propun weekend-ul ăsta?
Păiii... ca de obicei: răsfăț cu puține calorii.
Rețeta asta vine direct din categoria: "ce putem să facem cu puiul?"
Sincer, este primul tip de carne pe care pun mâna, instinctiv, oricând în hipermarket.
Deși... uneori ajung acasă și mă lovește plictiseala, cu mintea plină de aceleași idei cu gust de pui rotisat, piept la grătar, aripioare picante coapte sau copănele pregătite la abur și apoi trase la tigaie. Simt nevoia să ies un pic din tiparele astea în care mă îndeasă antecedentele de degustător la masa bunicii.
Uite una din pilele cu care tocesc drevele celulei tradiționaliste în care-mi mai fac veacul uneori (ei... haide! nu chiar veacul... că deh! N-am eu atâta timp de pierdut prin celule mentale cu gherghef pe pereți.
Mă gândesc că o să vă prindă bine și vouă o ieșire așa din monotonia alimentară impusă de dietă/tradiție. Plus că este destul de drăguță și estetic toată treaba asta de aci din farfurie. :D
Deeci.. dacă aveți invitați la masa de duminică, fie ea și nepusă masa asta, merge să trântiți repede o ruladă de pui cu o garnitură de fasole verde.
Ingrediente:
- 4 bucăți de piept de pui
- 1 pungă de spanac congelat porționat
- măsline verzi umplute (7 - 10 măsline)
- cremă de brânză light (200 - 300 grame)
- pesmet
- 2 ouă
- un pic de ulei de măsline
- sare, piper
Metoda:
1. Spargem ouăle într-un castron și le batem cu un praf de sare și un pic de piper.
2. Pentru crema de brânză avem 2 opțiuni:
Ori o turnăm în blender, ori folosim o spatulă sau lingură și amestecăm în ea până devine cremoasă.
Amestecăm și un pic de ulei de măsline.
3. Spanacul îl spălăm și îl scurgem bine.
Dacă folosim blenderul, îl aruncăm peste crema de brânză.
Dacă nu, îl mărunțim foarte bine și îl amestecăm cu crema de brânză.
4. Măslinele:
Cazul blender: le aruncăm peste amestecul cu cremă de brânză și spanac.
Cazul fără blender: le mărunțim al naibii de tare și le punem peste crema cu spanac.
Bine ar fi, dacă ai, să folosești blenderul.
Consistența obținută este mult mai plăcută.
Pulsează cât consideri de cuviință.
5. Pieptul de pui se bate cu ciocănelul pentru șnițele până se aplatizează ok.
Apoi se pun 2-3 lingurițe de umplutură, ce se distribuie uniform pe suprafața bucății de carne, și se rulează.
6. Se dă ruloul astfel format prin ou, apoi prin pesmet.
După asta, îl rumenim 3 - 5 minute în tigaie pe o parte.
Așezăm rulourile în tavă, cu partea cea mai rumenă în sus.
Lăsăm în jur de 45 de minute, sau cât e nevoie pentru a se găti ca lumea carnea.
(La mine au fost suficiente 45 de minute).
Mda. Știu.
Arată mult mai bine tăiată.
Și aste este și sugestia mea de prezentare.
După cum am spus, nu amestecăm proteinele cu carbohidrați, așa că putem să servim rulada cu o garnitură de păstăi de fasole trase la tigaie cu busuioc, usturoi și oregano.
Îndrăznesc să spun că asta este genul de mâncare pentru care abdomenul tău îți va mulțumi.
Fără balonare, fără dureri de stomac, fără tot ce urâm noi toți, deopotrivă, mai tare pe lumea asta.
Are și puține calorii, și destul de puține grăsimi.
Așadar e 100% Gâză approved!
Ei bine...
Eu nu mai am cine știe ce de zis.
Vă las să vă decideți pentru cum o să arate masa de duminică.
Vă las cu rugămintea să faceți o alegere corectă.
Nu dați iama-n primul Mec sau KFC care vă iese în cale.
Nu mergeți în mall să vă îndopați cu paste sau cartofi prăjiți sau mai știu eu ce alte porcării.
Nu comandați o mizerie de pizza cu gândul că "mănânc acum 1/3 și mai rămâne și pentru mâine".
Știm amândoi că e bullshit și că nu o să mai rămână nicio firmitură după 20 de minute de când băiatul de la Jerry's a pus picioru'-n fața blocului.
Luați-vă 20 de minute pentru prepararea rețetei de azi și o să împăcați și gustul, și stomacul și conștiința și fizicul.
Corpul tău se schimbă câte puțin în bine cu fiecare alegere corectă pe care o faci.
În rău se schimbă de 3 ori mai mult și mai rapid cu fiecare alegere neinspirată făcută.
Așa că... totul stă în mâinile tale din punctul ăsta de vedere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu