sâmbătă, 17 ianuarie 2015

BBQ Chicken - Surpriza dulce-picantă a zilei!


Am revenit în forță după mai bine de 2 săptămâni fără postări. Și vă servesc o rețetă inedită de copănele dulci-picante.
Și dacă vă spun că astea sunt cele mai delicioase și mai ușor de făcut copănele pe care le-am încercat vreodată, va trebui să mă credeți pe cuvânt căci bruma de pași din rețetă nu vă va da prea multe indicii.

 Buun... Cu un pic de curaj și ingredientele necesare, vom putea trece la treabă imediat. Ca să nu mai spun că este sâmbătă și mă gândesc că statul acasă și relaxarea nu pot deveni mai bune decât cu un gust inedit de copănele la cină. Și pe urmă, nici cu caloriile nu stă rău rețeta asta... sau stă... depinde din ce direcție privim. Ideea e că are puține: puține grăsimi, puține calorii, carbohidrați aproape inexistenți. Și totuși! Un gust incredibil. ;)




Ingrediente:
  • 6 copănele de pui (pulpe inferioare)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 300 ml barbeque (BBQ) sos
  • 200 ml sos chilli
  • sare
  • 2 linguri de gem de piersici fără zahăr adăugat (merge și gem normal de piersici)
  • ceapă verde pentru servit







 Metoda:
1. Spălați bine copănelele și așezați-le în tava unsă cu puțin ulei de măsline.
Ungeți și copănelele pe fiecare parte cu un pic de ulei de măsline. 
Puneți copănelele în cuptorul preîncins.
Lăsați 30 de minute, până încep să se rumenească un pic.
 


2. Între timp, pregătiți sosul.
Turnați sosul BBQ într-o cratiță micuță (cam 1l capacitate).
Aveți nevoie de vreo 300 ml de sos.
Cel folosit de mine se găsește în Kaufland și are un raport destul de bun calitate-preț.

3. Adăugați 1-2 linguri cu gem de piersici.
Nu trebuie neapărat, dar adaugă un mare plus de savoare puiului.
Plus gust dulce în toată picănțeala celorlalte ingrediente și o lipiceală minunată.


4. Adaugă 150 - 200 de ml de sos chilli extra iute, și un pic de usturoi mărunțit.
Apoi fierbe 5 - 7 minute sosul la foc mic, ca aromele să se combine cât mai delicios cu putință.


5. Când au trecut primele 30 de minute, scoate pulpele din cuptor și unge-le pe partea de sus cu sos folosind o perie de silicon sau o perie obișnuită.
Repetă acest procedeu după 15 minute, întorcând pulpele pe partea albă și ungându-le cu sos.
Dacă după următoarele 15 minute, puiul nu este gata, poți repeta procedeul, întorcând copănelele și ungându-le iar cu sos.
Și din nou după 15 minute.
Asta până sunt gata copănelele.



Am așezat copănelele pe un platou, am presărat ceapă verde mărunțită aaand... voila!
Ready to party! ^_^

Just sayin'... da' mai mult de 300 de calorii nu ai pe 2 copănele din astea plus că nu te costă cine știe ce să prepari rețeta asta. Nici ca timp, și nici ca bani.
Și încă ceva... face o cină minunată cu o porție de legume mexicane sau fasole verde alături.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu