Zuchinni?
Dapsi! Știți voi.. Dovlecelul ăla verde pe care l-ați zărit măcar cu coada ochiului prin hipermarket.
Ei bine... Cu extraterestrul ăsta bostanicos se pot face multe.
Dar ca să putem ajunge la multe, trebuie să fie și un moment în care să pornim cu una.
Așa că, iată una:
o rețetă cu zuchinni de mai că o să muști și din furculiță!
Mai întâi să cumpărăm ce ne trebuie, zic!
Și mai zic și că majoritatea lor or să se găsească prin vreun colț al cămarei.
Așadar... ingrediente:
- 100 grame mălai
- 100 grame pesmet
- 150 grame cașcaval
- 1.5 kg zuchinni
- 200 grame brânză (de capră sau feta) sărată
- 3 ouă
- piper
Și pașii de urmat sunt încă și mai la îndemână decât ingredientele:
1. Se încinge cuptorul.
----------------------------------------------------------
2. Se spală zuchinni și se curăță de coajă,
dar nu de tot.
Pentru culoare mai poți lăsa,
pe ici pe colo,
câte o dâră de coajă.
Se dau pe răzătoarea mare.
Se scurg în mână bine,
până se elimină excesul de apă din ei.
-------------------------------------------------------------
3. Bate ouăle cu un pic de ulei, sare și piper.
Amestecă-le cu zuchinni ras și brânza rasă.
Toarnă compoziția în tavă.
--------------------------------------------------------------
4. Formează crusta amestecând:
cașcavalul ras,
cu pesmetul și mălaiul.
Amestecă foarte bine cu mâna,
până ce cașcavalul se acoperă ca lumea
cu făinoasele.
--------------------------------------------------------------
5. Presară crusta peste compoziția din tavă.
Acoperă tava cu foiță de staniol.
Dă totul la cuptor pentru 40 de minute.
(cuptorul de la aragaz).
Apoi descoperă tava și mai las-o încă 40 de min în cuptor.
Se servește, de preferat, caldă.
Eventual cu un pic de smântână sau iaurt grecesc pe deasupra.
Și ca să scurtez postarea, că nici nu prea mai sunt multe de spus,
poza care urmează este și poza finală a zilei!
Hai să ne vedem cu poftă și data viitoare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu